Fredator - Bad Jazz

FREDATOR
Bad Jazz
KHY Suomen Musiikki
Onko tilaustyö lähtökohtaisesti arveluttavampi kuin sisäisestä palosta syntynyt teos? No ei, syntyprosessilla ei ole merkitystä, vain lopputuloksella. Puhtaasti levy-yhtiön aloitteesta syntynyt Fredator on tervetullut tulokas.

KHY Suomen Musiikki tilasi pianisti Jussi Fredrikssonilta levyllisen nykyään niin muodikasta tanssittavaa jazzia. Fredriksson tarttui toimeen ja myös innostui aidosti. Sävellysprosessi oli nopea ja tuotti sitä myöten ilahduttavan napakan tuloksen.

Pianopallin Fredriksson luovutti Aki Rissaselle, vaihtoi itse rumpuihin, ja luo levyllä tiiviin sykkeen basisti Petri Jaakonahon kanssa. Bändin keskeiset soittajat ovat kuitenkin saksofonisti Mikko Innanen ja trumpetisti Kalevi Louhivuori. Puhaltajien persoonalliset improvisaatiot nostavat levyn juuri sopivasti irti tanssilattiajazzin konventioista, syömättä silti tehoja.

Mukaansatempaava syke, iisit teemat ja solistien loistelias lento, siinä siis Fredatorin resepti. Jos ei tällä klubisuosiota irtoa, niin johan on merkilliset markkinat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.