Gösta ja Gustaf kustantavat koululaisille museovisiitin

Mäntän Serlachius-museoita ylläpitävä Gösta Serlachiuksen taidesäätiö järjestää seuraavien viiden vuoden aikana yhteensä noin 10 000 koululaiselle kuljetuksen taidemuseo Göstaan ja Gustaf-museoon. Retkille ovat tervetulleita perusopetuksen oppilaat niin lähialueelta kuin kauempaakin.

Taidesäätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik de la Chapelle sanoo tuntevansa koulujen määrärahojen niukkuuden ja matkojen vähäisyyden, mutta pitävänsä tärkeänä, että koululaiset pääsevät tutustumaan taiteeseen ja historiaan.

– Haluamme avustaa nimenomaan kuljetuksissa, jotka ovat yleensä retkien suurin menoerä. Jos kokeilu onnistuu, jatkamme sitä tulevaisuudessa, ja voimme kenties jopa lisätä määriä.

Bussikuljetusten maksamisella halutaan de la Chapellen mukaan viestittää, että lapset ja nuoret ovat Serlachius-museoille tärkeitä asiakkaita. Taidesäätiö varaa kuljetuksiin viidelle vuodelle yhteensä 100 000 euroa.

Museokäynneillä oppilaat tutustuvat Suomen ja eurooppalaisen taiteen mestariteoksiin ja nykytaiteeseen. Ryhmille räätälöidään toiminnallisia ja tutkivaan lähestymistapaan pohjautuvia ohjelmia.

Koululaisvisiitit ajoittuvat talvikausiin; ensimmäiset vierailut järjestetään helmi-maaliskuussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .