Gasellit Aina

Helsinkiläinen Gasellit on kiinnostava tapaus kotimaisen hip hopin kentällä. Nelihenkisen ryhmän musiikin juonteena kulkevat toisaalta popvetoiset kertosäkeet, toisaalta niin sanottu itse tehty meininki.

Aina-levyllä Gasellit parantaa vuoden takaisesta Kiittämätön-debyytistä kaikilla osa-alueilla. Päkän, Thube Hefnerin ja Hätä-Miikan räpit ovat keskittyneempiä, Musajusan taustat monipuolisempia. Vaikka useammastakin kappaleesta löytyy listakelpoinen melodia, tunnelma on välitön ja pakoton.

Levyn koukku onkin juuri aitouden vaikutelma. Gasellit räppää arkipäiväisistä ja henkilökohtaisista aiheista, kuten suhteista, kavereista ja bileistä, ja saa teksteihin samastumispintaa. Vaikka riimittely ei ole erityisen taidokasta, se osuu riittävän usein kohteeseensa, ja kertoo siitä jotain kiinnostavaa.

Kymmenen kappaletta muodostavat kompaktin kokonaisuuden, eikä mukaan ole ujutettu juurikaan täytettä.

Hienoin hetki lienee yhtyeen imagoa ruotiva Teinijäte, jossa kuullaan vierailijana Paperi T:tä. Oivaltava on myös Jäniksen vuoden biitti, joka rakentuu indiepopyhtye Reginan Päivät valuvat -kappaleesta leikatun samplen ympärille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.