Gaspard Oil – Rocketbahn

Äänekoskella vuonna 2007 perustettu Gaspard Oil saattaa hyvinkin olla suomalaisen englanniksi lauletun indierockin parhaiten piilotettu salaisuus. Tosin bändin luokittelu indierockiksi on vähän hölmöä, sillä orkesteri ei taida itsekään tietää mitä genreä se edustaa.

Rocketbahnille on ängetty suunnilleen kaikki mahdolliset tyylisuunnat ja vaikutteet. Parilla ensimmäisellä kuuntelukerralla levyn päämäärätön poukkoilu sinne tänne lähinnä ärsyttää. Haahuilu kääntyy kuitenkin voimavaraksi useamman kuuntelun jälkeen. Jos tarkoituksena on ollut tehdä mahdollisimman erikoista kikkailumusiikkia, niin siinä bändi onnistuu.

Levy jatkaa kahdelta aiemmalta pitkäsoitolta tutun, vuosisadan alussa eläneen lentäjä-keksijä Gaspard Oilin tarinaa. Täysin päätön konsepti sopii hyvin yhteen musiikin mielipuolisuuden kanssa.

Levyn huuruinen meininki on nauhoitettu analogisella laitteistolla. Nykysoundeihin tottuneen korvaan Rocketbahn voi kuulostaa tuhnulta, mutta tällaiseen hippeilyyn soundimaailma on juuri sopiva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.