Ghost Brigade: IV – One With The Storm (Season of Mist)

Ei taatusti ole sattumaa, että jyväskyläläinen synkistelyryhmä Ghost Brigade julkaisee 4. levynsä marraskuussa. Bändin musiikin alakuloon on tallennettu täydellisesti pimeän ja sumuisen, vuoroin vettä ja räntää taivaalta vihmovan kuukauden tunnelma. Miksi kukaan haluaisi lisätä valon ja d-vitamiinin puutoksen aiheuttamaa masennusta kuuntelemalla moista? Vastaus on helppo: bändin melankolia ei ole vailla toivoa. Tekstit voivat olla täynnä toivottumuutta, mutta kauniit melodiat sisältävät lupauksen hetkellisestä mielenrauhasta, valonpilkahduksesta pilvien takaa.

Ghost Brigaden melankolia on pysäyttävää. Musiikillisesti bändi sotkee edelleen yhteen elementtejä sieltä täältä. Death-, ja doom metallin, progen ja post-rockin yhdistelmä karkaa genremääreitä. Reippaasti yksinkertaistettuna voisi todeta orkesterin kuulostavan siltä kuin Anathema-bändi olisi lisännyt ulosantiinsa rankempia elementtejä. IV – One With The Stormia voikin suositella niille, jotka kaipaavat herkistelyhetkeensä murinalaulua ja metallikitaroita.

Tunnelmoinnin lisäksi Ghost Brigade osaa säveltää. Pitkien ja massiivisten biisien melodiat jäävät päähän soimaan. Viimeiseksi säästetty Elämä on tulta kuulostaa levyn ainoana suomen kielisenä biisinä muita henkilökohtaisemmalta. Sitä edeltävä Long Way to the Graves on albumin huippuhetki. Kaiken masennuksen ja kuoleman jälkeen laulaja Manne Ikonen vannoo ikuisen rakkauden nimeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.