Gran Torino

Gran Torino Walt Kowalski ( Clint Eastwood) on Korean sodan veteraani ja pitää kylmänviileää etäisyyttä kinkkinaapureihinsa. Vaimo on kuollut, eikä välit possukoihin aikuisiin poikiin ja heidän perusteiniperheisiinsä voisi olla huonommat. Kowalskin seurana on koira, aarteena tallissa Gran Torino -mallinen auto ja elämä yhteenpuristettujen huulien välissä.

Muutoksen tuo naapuriin muuttanut perhe, erityisesti teini-ikäiset lapset Sue ( Ahney Her) ja Thao ( Bee Vang). Thao ja Sue ovat toista maata kuin jengiytyvät epätoivot. Yrittäessään kulkea omia polkujaan he löytävät sankarinsa naapurin äijänkäppyrästä. Vastalahjaksi Walt saa uuden elämän ja ilon.

Eastwood on ohjannut pienimuotoisen ja kuvalliselta kerronnaltaan miellyttävän elokuvan, joka on kuva hieman jo horjuvasta periaatteen miehestä, jolle maailma vielä kerran avautuu kaikessa runsaudessaan.

Näyttelijät ovat tavanomaisuudessaan niin upeita, että itkettää. Kuvien kerronta on vahvaa ja vastakohtien voimistamaa, huumori äijämäisen hykerryttävää, ja Eastwoodilla kyky kertoa maailmasta olennainen.

Ohjaus: Clint Eastwood. Pääosissa: Clint Eastwood, Bee Vang, Ahney Her, Scott Reeves, Cory Hardrict. Tyylilaji: Draama (K15)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.