Guardian: Unkari ei osallistu ensi vuonna Euroviisuihin – vetäytymisen epäillään johtuvan homofobiasta

Suomen viisufinaaliin lähetettiin yli 400 kappaletta. Finalistit julkistetaan tammikuun loppupuolella.

Unkari ei osallistu ensi vuonna Euroviisuihin, ja vetäytymisen syyksi epäillään homofobiaa, uutisoi brittilehti Guardian. Unkari ei ole kertonut virallisesti syytä vetäytymiselleen, mutta kilpailun myönteisen suhtautumisen seksuaalivähemmistöihin uskotaan olevan liikaa Unkarin oikeistohallitukselle.

Homofobinen retoriikka on lisääntynyt oikeistopopulistista Fidesz-puoluetta luotsaavan pääministeri Viktor Orbanin aikakaudella. Lisäksi lehdistönvapaus on kaventunut Orbanin toimiessa pääministerinä.

Aiemmin tänä vuonna Unkarin parlamentin puhemies vertasi samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeutta pedofiliaan. Hallitusmyönteisen televisiokanavan kommentaattori puolestaan kutsui Euroviisuja "homoseksuaalien laivueeksi" ja totesi laulukilpailun väliin jättämisen hyödyttävän kansakunnan mielenterveyttä.

Unkarin yleisradion MTVA:n lähde kertoi Guardianille, että vaikka syytä vetäytymiselle ei kerrottu, olettavat työntekijät sen johtuvan Euroviisujen suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin.

Unkarin vetäytymisestä viisuista kertoi aiemmin Suomessa muun muassa Yle.

Lue myös: Uuden musiikin kilpailuun lähetettiin yli 400 kappaletta, joista kuusi valittiin kisaamaan paikasta Euroviisuissa
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uuden musiikin kilpailuun lähetettiin yli 400 kappaletta, joista kuusi valittiin kisaamaan paikasta Euroviisuissa