Haka - Komeiden miesten lauluja

HAKA

Komeiden miesten lauluja

Haka
Eteläpohjalaisella Hakalla on yritystä viedä kansanmusiikkia hitusen suomipopin suuntaan. Ei jaksa jahaasta -biisi on kuin Juha Tapiota tai Arttu Wiskaria. Laulaja Eeva-Liisa Kotamäki on kirjoittanut tarinan urbaanista elämästä, jossa kirkkaimpana loistaa bensamittarin alakuloinen punavalo.

On vain ajan kysymys, milloin radiota kuunteleva kansa ottaa kansanmusiikivaikutteet omakseen. Sama tunto on ollut ihollani jo kymmenen vuotta, ja siinä ajassa on tapahtunut ainakin se, että viulu voi olla luonnollinen osa poppiorkesteria.

Valitettavasti Haka ei vie ajatusta helposti lähestyttävästä kansanmusiikista tarpeeksi pitkälle. Lyriikoissa ja laulusovituksissa olisi paljon teroitettavaa, mutta levyä kuunnellessa harmittaa myös kappaleiden epätasapaino. Komeiden miesten lauluja -levyn yhdistelmä suomipopin melankoliasta ja estottomista riiauslauluista kuulostaa paperilla hyvältä, mutta ideat olisi ollut parempi jakaa kahdelle levylle.

Hakalla on lämpöä ja uskallusta, jotka välittyvät varmasti parhaiten livenä, jolloin muusikot saavat katsekontaktin yleisöön ja tyyppeihin joista tarinoita kertovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.