Hannele Huovi palkittiin ainutlaatuisesta elämäntyöstä

Keuruulaiskirjailija Hannele Huovi on yksi kuudesta WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon saajasta. Hänet palkittiin ainutlaatuisesta ja monipuolisesta elämäntyöstä lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. 10 000 euron tunnustuspalkinnot jaettiin WSOY:n perinteisillä kirjailijaillallisilla hotelli Kämpissä Helsingissä torstaina.

– Palkinto tuli aivan yllättäen, ja sen saaminen tuntui erityisen kunniakkaalta, koska lasten- ja nuortenkirjallisuus on ala, jonka puolesta olen tehnyt töitä koko ikäni. Ja kun olen tällainen yksinäisen työn tekijä, on kannustus töiden sujumisen kannalta tärkeää.

Parhaillaan Huovi kokoaa yhdessä Soili Perkiön kanssa laulukirjaa, joka ilmestyy ensi kesänä.

– Se on kirja omista lauluistamme, joita olemme tehneet aapisiin ja oppikirjoihin ja jotka häviäisivät sitä mukaa kun kirjoja ei enää käytetä. Ne ovat enimmäkseen juhlalauluja. Niitä on jo yli sata, mutta koska on juhlapäiviä, joista emme ole laulua tehneet, täydennämme nyt kokonaisuutta. Se on iloista ja hauskaa työtä.

Samaan aikaan hän kirjoittaa hiljalleen lastenkirjaa. Vuoden verran tekeillä on ollut myös aikuistenkirja.

– Mitä sille teen, en tiedä. Yritän kuitenkin saada sen edes kirjoitetuksi, vaikkei sitä kustannettaisikaan. Kirjamaailmassa eletään juuri nyt sellaista murrosvaihetta, ettei oikein tiedä, mihin se johtaa.

Huovi laskee edukseen sen, että hän on saanut kirjoittaa ”syrjässä kaikesta”.

– On ikävää, kun ei tapaa oman alansa ihmisiä, mutta etu on se, että pysyy niin outona kuin on. Oman äänen säilyttäminen on kirjailijalle keskeistä.

Julkaisujensa määräksi hän laskee vajaat 50.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .