Harjun reuna aaltoilee

Amerikkalainen Hobum Moon näyttää Harjun Harjukadun puoleista reunaa, joka tietokonekuvassa aaltoilee kuin – niin, kuin Aalto wave.

Aaltoileva, autoliikennettä hidastava Harjun reunus nähdään 5–10 vuoden kuluttua, jos kaupunkisuunnittelun kansainvälisen kesäkoulun ehdotus saa kipinää alleen päättäjien keskuudessa.

Silloin – vaiheittaisen kehittämisen jälkeen – torilla on uusi kauppahalli, jossa lyövät kättä myyntipisteet, kaupat ja kahvilat. Lyseon vieressä on uusia asuntoja sekä nuoriso- ja seniorikeskus, media- ja teknologiakeskus ja takana puisto.

Mutta aivan ensiksi, vuoden sisällä, Moonin ryhmä piristäisi toria.

– Toria pitäisi madaltaa metrillä, jotta sinne saisi paremman näkö- ja kulkuyhteyden. Lisää penkkejä ja puita, että kaupunkilaiset voivat tuntea luonnonläheisen ilmapiirin.

19. kansainvälinen kesäkoulu keräsi 11-henkisen joukon kaupunkisuunnittelua ja arkkitehtuuria opiskelevia nuoria eri puolilta maailmaa Jyväskylään. Suunnitelmia Lyseon korttelin kehittämiseksi saatiin kolme ja niitä esiteltiin perjantaina yleisölle Lyseolla.

Ehdotuksista haetaan keskustelunavauksia alueen tulevaa suunnittelua varten.

Kesäkoulun järjestäjinä ovat Jyväskylän kaupunki, kansainvälinen asunto- ja yhdyskuntasuunnittelujärjestö International Federation for Housing and Planning ja Aalto-yliopiston yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutusryhmä.

Koulun kohdekaupunkina oli Jyväskylän lisäksi Turku.

Muita kesäkoulun ehdotuksia lauantain 24. elokuuta painetussa Keskisuomalaisessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .