Harri V. Hietikko - Management by Sauron - Sormusten Herran johtamisopas

HARRI V. HIETIKKO
Management by Sauron - Sormusten Herran johtamisopas
Atena 2010, 237 s.
Englantilaisen fantasiakirjailijan, professori J.R.R Tolkienin teos Taru Sormusten Herrasta on ilmestymisajankohdastaan (1954-1955) lähtien nauttinut suurta maailmanlaajuista suosiota.

Harri Hietikko on tehnyt muutama vuosi sitten väitöskirjan Management by Sauron, josta hän on nyt työstänyt käytännönläheisen johtamisoppaan.

Hietikko haluaa opastaa työyhteisöjä, yrityksiä ja julkisorganisaatioita toimimaan tehokkaammin ja paremmin. Avain parempaan johtamiseen on johtajan itsetuntemus. Johtaja kasvaa tehtäväänsä eri portaiden kautta noviisista viisaaksi valtiomiesjohtajaksi.

Ei sormuksille

Tolkienin fantasiaromaanissa voidaan löytää vallan ja johtajuuden ilmiöt. Kuvitteellisessa Keskimaassa käydään kamppailuja mystisen Valtasormuksen omistamisesta. Sormus tarjoaa valtaa, mutta myös tuhoaa käyttäjänsä. Useinhan sanotaan absoluuttisen vallan turmelevan haltijansa. Näin Sormus symboloituu täydellisen vallan turmiota tuottavaksi ikoniksi.

Kirja painottaa eettisesti hyvän johtajuuden merkitystä. Johtaja, joka ei pyri yhteiseen hyvään, on tuomittu epäonnistumaan pitkällä tähtäyksellä. Johtajan on osattava kieltäytyä Sormuksesta, tuhovasta vallasta. Henkinen kasvu, palveleminen ja nöyryys takaa yhteisön hyvinvoinnin, jonka tuottaminen on johtajan perimmäinen tarkoitus ja funktio.

Hietikko havainnollistaa kirjallisia johtamisoppeja Sormusten Herran tapahtumien avulla. Esiin nostetaan Tolkienin kirjassa esiintyviä vaikuttavia hahmoja. Sauron ja Gandalf ovat hyvän ja pahan johtajan ideaalityyppejä. Johtajan karisma ja johtajuuden kehittyminen täydellistyy Gandalfin hahmossa.

Kohti hyvää yhteisöä

Saako kirjasta todella apua yhteisöjen johtamiseen? Teos on hyvin kirjoitettu ja se koukuttaa lukijaa mehevästi. Me kaikkihan olemme jossain mielessä johtajia.

Kirjaa lukiessa oma itsetuntemus syvenee. Lukuprosessin aikana on helppo soveltaa omia kokemuksiaan Hietikon esiintuomiin ja Tolkienin kirjan synnyttämiin pohdintoihin hyvästä yhteisöstä ja johtamisesta.

Hietikon mukaan teos avaa vaihtoehtoista mallia organisaatioiden johtamiseen. Yhteisyyden painottaminen konfliktien sijasta tasoittaa tietä harmoniaan. Tämä idea on kuitenkin esitetty jo aikaa sitten ns. johtamisen ihmissuhdekoulukunnan opeissa eikä siten ole mitenkään mullistava asia. Konfliktiperspektiivin hylkääminen saattaa myös vieraannuttaa "opastettavaa" tosielämästä.

Tolkienin ideologian myötä ja kautta voi parhaassa tapauksessa aueta hedelmällinen polku parempaan yhteisöllisyyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.