Hayley’s Royal Whores – Back to the Zone

Jyväskyläläinen Hayley’s Royal Whores ei turhia jahkaile. For Selena and Sin -orkesterin raunioille perustettu bändi julkaisee jo nyt, vain vajaa vuosi debyyttilevynsä Discoteque Trannyn jälkeen uutta materiaalia. Bändi on allekirjoittanut levytyssopimuksen itävaltalaisen Noisehead Recordsin kanssa ja korjannut kurssiaan kohti vähän rankempaa ilmaisua.

Tarjolla on melko perinteistä metallista rockia, jonka pääosissa ovat melodisen tarttuvat kertosäkeet. Menoa vauhdittavat siellä täällä ripaus katurockia ja HIM-tyyppisiä melodiakulkuja. Bändi keskittyy vähän liikaakin kertosäkeiden tarttuvuuteen. Useat säkeistöistä riuhdotaan kiireellä läpi, jotta massiivinen kertosäe saadaan pamautettua ilmoille mahdollisimman äkkiä.

Joku voisi kitistä tuotannon demomaisuudesta, mutta tänä ylituotetun radiosoundin aikana vähän räkäisempi äänimaailma kuulostaa pelkästään piristävältä. Hayley’s Royal Whoresin kakkoslevy on toimiva yhdeksän biisin paketti, jolla tuskin maailmaa valloitetaan. Levyltä kuitenkin välittyy soittamisen ilo, ja se on tärkeintä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.