Heikki Koskelo – Aamuun on aikaa

Heikki Koskelo sijoittui viime kesän Tangomarkkinoiden laulukilpailussa toiseksi. Menestys toi mainetta, keikkaa ja yleisöä. Levytysstudioonkin mentiin melko nopeasti.

Aamuun on aikaa -levy on onnistunut debyytti, jossa on kovin vähän keskinkertaisia hetkiä. Pertti Jalosen tuottama iskelmälevy on sekä raikas että perinnetietoinen. Svengaavuutta ja menevyyttä löytyy mukavasti, balladivaihdetta unohtamatta. Kevytiskelmän tai -popahtavuuden sijaan puhallin- ja jousisoittimia on nostettu elimelliseen osaan, joka tuo levylle voimaa ja tyyliä. Aamuun on aikaa -nimikappaleessa ollaan viileän mahtipontisesti James Bond -elokuvien teemamusiikkien tunnelmissa.

Enemmistö kappaleista on uusia, Koskelolle räätälöityä. Covereissa ollaan muun muassa Olavi Virran ja Mauno Kuusiston jalanjäljillä. Koskelo yltää korkean profiilin suoritukseen. Tulkinta epäilemättä kypsyy lisää ikä- ja lauluvuosien myötä.

Covereista kaikkein onnistuneimmaksi nousee Nälkämaan twist, joka on Nälkämaan laulun astetta vauhdikkaampi versio. Kainuun maakuntalaulun tulkinta onkin luonteva valinta kajaanilaisen Koskelon levylle.

Juhana Unkuri

Heikki Koskelo tänään Jyväshovissa.