Heikki Koskelo – Aamuun on aikaa

Heikki Koskelo sijoittui viime kesän Tangomarkkinoiden laulukilpailussa toiseksi. Menestys toi mainetta, keikkaa ja yleisöä. Levytysstudioonkin mentiin melko nopeasti.

Aamuun on aikaa -levy on onnistunut debyytti, jossa on kovin vähän keskinkertaisia hetkiä. Pertti Jalosen tuottama iskelmälevy on sekä raikas että perinnetietoinen. Svengaavuutta ja menevyyttä löytyy mukavasti, balladivaihdetta unohtamatta. Kevytiskelmän tai -popahtavuuden sijaan puhallin- ja jousisoittimia on nostettu elimelliseen osaan, joka tuo levylle voimaa ja tyyliä. Aamuun on aikaa -nimikappaleessa ollaan viileän mahtipontisesti James Bond -elokuvien teemamusiikkien tunnelmissa.

Enemmistö kappaleista on uusia, Koskelolle räätälöityä. Covereissa ollaan muun muassa Olavi Virran ja Mauno Kuusiston jalanjäljillä. Koskelo yltää korkean profiilin suoritukseen. Tulkinta epäilemättä kypsyy lisää ikä- ja lauluvuosien myötä.

Covereista kaikkein onnistuneimmaksi nousee Nälkämaan twist, joka on Nälkämaan laulun astetta vauhdikkaampi versio. Kainuun maakuntalaulun tulkinta onkin luonteva valinta kajaanilaisen Koskelon levylle.

Juhana Unkuri

Heikki Koskelo tänään Jyväshovissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.