Helsingin Katajanokalle nousee arkkitehtuurikilpailun voittajatyö Spring

Katajanokan Laiturin arkkitehtuurikilpailun on voittanut Anttinen Oiva Arkkitehdit oy:n työ Spring. Varman omistamaan puusta rakennettuun hiilineutraaliin rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, hotelli sekä muita toimitiloja.

Rakennus nousee keskeiselle paikalle Helsingin Katajanokalle. Palkintolautakunnan mukaan työ sopii hyvin Katajanokan korttelirakenteeseen ja rannan julkisivurivistöön, sillä se jatkaa vaaleiden kaupunkitalojen rintamaa modernin arkkitehtuurin keinoin.

–  Voittajatyö toteuttaa hyvin kilpailulle asetetut tavoitteet. Arkkitehtonisilta ratkaisuiltaan se on korkeatasoinen ja luonnollinen kokonaisuus, joka sopii hyvin keskeiselle rantatontille, sanoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Ilkka Tomperi tiedotteessa.

Valinnassa painotettiin rakennuksen hyviä käyttömahdollisuuksia kaupunkilaisten näkökulmasta.

Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo, että Katajanokan alueen kehittämisen tavoitteena on luoda aktiivista kaupunkitilaa ja mahdollistaa rantojen nykyistä monipuolisempi käyttö.

–  On hienoa, että tämän hankkeen avulla pääsemme avaamaan Katajanokan rantaa helsinkiläisten käyttöön, hän sanoo tiedotteessa.

Arkkitehtuurikilpailussa myönnettiin myös kaksi kunniamainintaa, jotka saivat kilpailutyöt Beacon (White arkitekter AB) ja Rantametsä (PES-Arkkitehdit oy).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.