Hexvessel: When We Are Death

Hexvessel

When We Are Death

Century Media

Arvio: 4/5

Hexvessel on niitä yhtyeitä, jotka eivät ainoastaan soita musiikkia vaan enemmänkin pyrkivät musiikkinsa kautta tavoittamaan aivan uusia ulottuvuuksia, mahdottomiakin. Tamperelaisyhtyeen ilmaisussa on folkin ja psykedelian lisäksi aimo annos vanhan progerockin henkeä.

Soitinvalikoimasta löytyy tavanomaisempien rock-instrumenttien lisäksi trumpetti ja viulu, joten ihan perusrokkiin bändi ei haluakaan taipua. Useassa yhtyeessä vaikuttanut nokkamies Mat McNerney on brittiläislähtöinen tekijämies, joten ei ole yllättävää että useat levyn lauluista sopisivat hyvin myös kello viiden teelle taustamusiikiksi.

Monipuolinen, taitava yhtye varioi ilmaisuaan ihailtavalla tavalla. Levy on pullollaan erilaisia tunnelmia ja musiikillisia kokeiluja. Suurin osa hämärimmistäkin viritelmistä toimii mainiosti. Välillä – mutta vain harvoin – yhtye hieman kompastuu omaan näppäryyteensä, jolloin muutamien kappaleiden eheys aavistuksen kärsii. Avaruudellisen synkkähenkinen Drugged Up on the Universe on biiseistä omituisin ja paras. Erittäin upeita ovat myös hittihenkeä huokuvat Transparent Eyeball ja When I’m Dead. When We Are Death on vahvankuuloinen taidonnäyte osaavilta muusikoilta.