Hitman: Agent 47

Hitman: Agent 47

Arvio: 2/5

Saksalaisen Alexander Bachin ohjaama toimintaseikkailu Hitman: Agent 47 on jatkoa vuonna 2007 ilmestyneelle ensimmäiselle Hitman-elokuvalle.

Rupert Friendin esittämä agentti 47 on geneettisesti manipuloitu tappokone, joka jahtaa Katia van Dees (Hannah Ware) -nimistä nuorta naista Berliinissä.

Katia on agenttiohjelman luoneen Litvenkon (Ciaran Hinds) tytär ja etsii maan alle paennutta isäänsä. Lisäksi mukana on toinen supervoima-agentti John Smith (Zachary Quinto).

Toiminnallista intensiteettiä ja tehoa riittää. Elokuva pohjautuu tunnettuun videopeliin ja osoittaa selvästi, miten tämänkaltaisista lohduttomista pelimaailmoista on hankala päästä edes alkeellisen tunnemaailman tasoille.

Sisältö on kylmää, teräksistä ja väkivaltaan orientoitunutta. Päärooleissa ovat ihmisiltä ulkonaisesti näyttävät taistelurobotit, joiden sielunelämä on alle nollatason.

Tietokoneavusteiset cool-efektit ovat mukana hieman Matrix-elokuvien malliin, kun ihmisrobotit taipuvat mutkille laukauksia väistellessään.

Rupert Friend on sinänsä tehokas ja paikallaan tällaisessa äärimmäisen kylmäkiskoisessa roolissa.

Singaporen futuristiseen kaupunkimaisemaan sijoittuvat elokuvan olennaiset hetket. Niissä islantilaisen elokuvaaja Ottar Gudnasonin otokset ovat tiiveimmillään.

Kipu, pelko ja rakkaus ovat elokuvassa turrutettuja elementtejä, joten katsoja poistuu hämillään näytöksestä toivoen, ettei ainakaan heti tulisi seuraavaa jatko-osaa.

Ohjaus: Alexander Bach. Rooleissa: Rupert Friend, Hannah Ware. Tyylilaji. toiminta, jännitys. K16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.