Hop

Hop (dub)

Pääsiäisestä on tehty monia sanomaltaan hartaita ja vakavia elokuvia kuten Mel Gibsonin The Passion of the Christ (2004), Michael Aptedin ohjaus Amazing Grace (2007) tai George Stevensin klassikko Mies Nasaretista ( The Greatest Story Ever Told, 1965).

Charles Walters ohjasi vuonna 1948 kepeän musikaalin Sinun kanssasi kahden ( Easter Parade) tähtinään Judy Garland ja Fred Astaire. Elokuva muistetaan Irving Berlinin hienosta nimisävellyksestä.

Robert Zemeckisin ihmisiä ja animaatiota yhdistelevä ohjaus Kuka viritti ansan, Roger Rabitt? ( Who Framed Roger Rabbitt?, 1988) kuuluu pääsiäiselokuviin ja Tom ja Jerry -animaatioissa on liikuttu pääsiäisen maisemissa. Lisäksi Lewis Carrollin Liisa ihmemaassa -fantasian Disney-klassikko ja monet muut versiot ovat pääsiäisen antia, viimeisimpänä Tim Burtonin huima elokuva aiheesta.

Pääsiäiskomediaa

Tim Hillin ohjaus Hop alkaa tilanteesta, jossa pääsiäissaarella vaikuttava E.B.-niminen pupu karkaa velvollisuuksiltaan ja suuntaa Hollywoodin unelmatehtaaseen. Hän haluaa ennen kaikkea rumpaliksi johonkin rock-yhtyeeseen ja ajautuu Beverly Hillsin maisemiin, jossa kohtaa myös kotoaan lähteneen Fredin ( James Marsden). Kaksikko päätyy suureen kartanoon, jossa tilakomediaa kehitellään.

Parasta elokuvassa ovat E.B.:n rumputaituroinnit ja Fredin hölmöilyt. Molemmissa on energiaa ja uskoa tekemiseen sen verran, että voidaan puhua jopa kokonaisuuden pelastamisesta näillä eväillä. Marsdenin ja E.B.:n kemia toimii aivan eri tasolla kuin elokuvan muiden esiintyjien, jotka ovat kovin tylsiä ja tavallisen oloisia. E.B. ja Fred kohtaavat matkallaan myös Ritari Ässän ( David Hasselhoff), josta on tullut Idols-tyyppinen kykyjenetsijä.

Kokonaan dubattu

Kaksikon toilailuihin keskittyvä Hop on elokuvana vain kohtuullisen kiinnostava. Kerronnallisesti siinä on joitain yllätyksiä, mutta myös puuduttavia jaksoja, sillä koomisuus toimii vain osittain. Elokuva on täysin dubattu suomeksi.

Animaatiohahmojen osalta dubbaus ei ole mitenkään häiritsevää, sen sijaan ihmishahmojen kohdalla se on paikoin kiusallista. Suomalaisina äänin kuullaan Antti Tuiskua, Carl-Christian Rundmania, Samuli Vauramoa ja Seppo Pääkköstä.

Ohjaus: Tim Hill. Rooleissa: Antti Tuisku, James Marsden, Elizabeth Perkins, David Hasselhoff, Samuli Vauramo. Tyylilaji: komedia. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.