Hukassa maailmalla

Apocalyptica

Shadowmaker

Sony

Arvio: 2/5

Apocalyptican menestys jaksaa edelleen sekä ilahduttaa että kummastuttaa. Selloilla soitettua rokin ja hevin hybridiä on tähän mennessä myyty yhteensä yli neljän miljoonan levyn verran, keikkaa riittää ympäri maailmaa ja soittajat ovat edelleen rehellisen innoissaan musiikistaan.

Bändin levyillä on vieraillut melkoinen määrä kuuluisia muusikoita Ville Valosta Slipknotin Corey Tayloriin ja Slayer-rumpali Dave Lombardoon. He toivat selloheviin vaihtelua, mutta kokonaisuuksina albumit eivät oikein ole toimineet. Nyt tilannetta yritetään korjata. Shadowmakerille ja tuleville kiertueille on buukattu mukaan vain yksi laulaja, Scars on Broadwaysta ja Slashin bändistä tuttu Franky Perez.

Perez on oikein pätevä vokalisti, mutta valitettavasti hänen lauluäänensä ei sovi Apocalyptican musiikkiin lainkaan. Perezin räkäisestä rocksoundista tulee mieleen Los Angeles ja Sunset Boulevardia pitkin kiitävä avoauto, jota ajaa liian lujaa laittomien päihteiden vaikutuksen alaisena oleva rocktähti.

Synkän kauniin ja rankan sellofiilistelyn päällä vokaalit ovat aivan väärässä paikassa. Shadowmakerilla tunnelma on kohdillaan vain instrumentaalibiiseissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.