Hullut hautajaiset (Death at a Funeral)

Hullut hautajaiset

(Death at a Funeral)

Sony Pictures 2010

Frank Oz ohjasi vuonna 2007 brittikomedian nimeltään Arvoituksia arkussa, josta muodostui yhdenlainen kulttitapaus. Tänä vuonna valmistunut Hullut hautajaiset on saman tarinan uusintaversio, jossa Brittein saarten sijaan liikutaan eteläisessä Kaliforniassa. Joukko ihmisiä kokoontuu edesmenneen miehen ja isän hautajaisiin. Poika Aaron ( Chris Rock) on järjestänyt tämän vainajaan kotiin sijoittuvan muistotilaisuuden.

Siellä on myös Aaronin veli Ryan ( Martin Lawrence), jolle Aaron on kateellinen tämän kirjailijanurasta. Aaronin vaimo Michelle ( Regina Hall) haluaa vielä yrittää lasta ja leskeksi jäänyt Cynthia ( Loretta Devine) suree kuollutta miestään.

Paikalle saapuu myös Elaine ( Zoe Saldana) yhdessä poikaystävänsä Oscarin ( James Marsden) kanssa. Elaine on vahingossa antanut Oscarille Valiumin sijasta vahvaa huumetta, mistä johtuen miehen toilailut sävyttävät hautajaisia alusta lähtien. Lisäksi surujuhlassa on Ozin aiemmasta versiosta muistettava Mr. Frank ( Peter Dinklage), joka tuo mukanaan paljastuksia vainajan elämästä.

Neil Laputen ohjaus on kokonaisuutena varsin nautittavaa ja farssi kehittyy melkoiseksi naurujuhlaksi. Pääosin afroamerikkalaisista koostuva näyttelijäkunta irrottelee screwball-komediaa kohden yhä hauskempia näkymiä. Hullut hautajaiset on nimensä veroinen ilopilleri, jota voi hyvillä mielin suositella kaikille kreisikomedian ystäville.

JARMO VALKOLA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.