Hymyilevän miehen Suomen ensiesitykseen odotetaan 1800 katsojaa – saattaa hätyytellä ennätystä

Ensi-ilta järjestetään Kokkolan Meripuistossa ulkoilmanäytöksenä.

Hymyilevä mies -elokuvan ensi-iltanäytökseen Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla odotetaan noin 1 800 katsojaa. Kyseessä on poikkeuksellisen suuri elokuvanäytös. Ensi-ilta järjestetään lauantaina Meripuistossa ulkoilmanäytöksenä.

Elokuvayhtiö Aamun tuotantokoordinaattori Matti Sipiläinen kertoo, että ensi-iltaan on myyty noin 1 700 lippua. Ovelta myydään vielä sata lippua tapahtuman alkaessa. Sipiläisen mukaan on odotettavissa, että liput myydään ovelta loppuun.

Hymyilevä mies saattaa hätyytellä elokuvanäytöksen lipunmyyntiennätystä Suomessa. Erillisten näytösten lipunmyyntiä ei kuitenkaan tilastoida, kertoo Suomen elokuvasäätiön tiedottaja Reetta Hautamäki. Hautamäen mukaan tilastointi on vaikeaa erityisesti sellaisten näytösten kohdalla, joita ei pidetä varsinaisissa elokuvateattereissa.

– Etupäässä tämä ehdottomasti on. Näin isot näytökset ovat harvinaista herkkua, Hautamäki sanoo.

Vertailun vuoksi: Suomen suurimpaan elokuvateatterisaliin Finnkinon Tennispalatsissa Helsingissä mahtuu 700 katsojaa.

Suomen suurin elokuvanäytös Hymyilevän miehen ensi-ilta ei kuitenkaan ole. Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen kertoo, että sen tittelin vie todennäköisesti elokuvien ulkoilmaesitys Salpausselän kisojen yhteydessä vuonna 1959. Siellä näytöksessä oli jopa 40 000 katsojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.