I Am Legend

En nyt lähde vertaamaan toisiinsa dvd-uutuutta I Am Legend ja Richard Mathesonin romaania, johon se perustuu. Se olisi väärin niin elokuvaa kuin kirjaakin kohtaan. Elokuva on elokuva ja kirja on kirja. Vaikka ne joskus kohtaavatkin, elokuva on silti yhä elokuva ja kirja on silti yhä kirja. Sen vain sanon, että Mathesonin teos on saatavilla nykyään suomeksikin ja se kannattaa lukea.

Koko New York yhdellä hemmolla

Valkokankailla I Am Legend oli kova hitti ja se on sitä varmasti dvd:lläkin. Tarina alkaa vuoden 2012 New Yorkista. Kaupungissa asuu tasan yksi ihminen, tohtori Robert Neville ( Will Smith). Kaikki muut ovat muuttuneet ihmiskunnan oman mokan vuoksi aurinkoa vältteleviksi verenimijöiksi. Nevillen ainoa ystävä on hänen uskollinen koiransa. Päähenkilö on yksinäinen ja hänen mielenterveytensä on vaarassa.

Tämä juonikuvio tarkoittaa sitä, että jos teillä on jotain Will Smithiä vastaan, I Am Legend kannattaa jättää väliin. Mies on kuvassa kaiken aikaa ja lähes aina yksin. Aution New Yorkin näkeminen on kokemus sinänsä. Moiseen emme ole tottuneet.

Lopulta hirviöt nousevat esiin

Yli puolet elokuvasta seurataan päähenkilön yksinäistä elämää autiossa New Yorkissa. Sitten alkaa pakollinen action ja taistelu elämästä. I Am Legend on mielenkiintoisempi ja laadukkaampi elokuva ennen kuin hirviöt nousevat koloistaan. Loppukahakka on niin tavanomainen, suorastaan klise. Nevillen rooli on vaikea, mutta Will Smithin karisma kestää loppuun saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.