Ida Elina Valoisaa Joulua

Taiteilijanimellä Ida Elina esiintyvä Päivi Ollikainen puhaltaa tuttuun jouluohjelmistoon uutta henkeä. Taipuisaa ja sävykästä lauluääntä säestävä, rytmisesti elävä, maailmanmusiikkia sykkivä kantelekomppi ammentaa Appalakkien countrysta ja eteläisemmistä musiikkikulttuureista.

Kokonaisuus on kuin joululaulun mainitsema lämmin henkäys. Tulkinnat ovat eläytyvyydessään aseista riisuvia – rauhan ilosanoma tulee perille. Ida Elinan sovitukset hyödyntävät hienosti soitinten sävyjä. Erityisen täyteläinen ja alkuvoimainen on baijerilainen Kolme kuningasta.

Laulaja-lauluntekijän oma Enkeleiden joululaulu varustuksena marssirumpu, taustakuoro, jousia ja puhaltimia on modulaatioineen selkeää jouluhittiainesta. Ikisuosikit, kuten Armas Maasalon Joulun kellot ja joululevyjen nykyisin lähes pakolliseksi muodostunut Adamin Oi jouluyö toteutetaan herkästi ja harvinaisen hyvällä maulla.

Joulupuu on rakennettu laajenee välisoitoillaan erityisen puhuttelevaksi.

Hallitussa ja tyylillä toteutetussa kokonaisuudessa ainoa pohdintaa aiheuttava on pariin kappaleeseen valittu lauluäänen soinnille hieman matala sävellaji. Perusteena lienee likeisyyden tuntu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.