Idea edellä ja tekniikka perässä – Päivi Karjalaisen 15-vuotisjuhlanäyttely käynnisti Wanhan Woimalan kesäkauden

Kesä on taidenäyttelyiden aikaa. Eräs Jyväskylän seudun erinomaisista kesänäyttelytiloista on Wanha Woimala Vaajakoskella.

Wanhan Woimalan kesänäyttelykausi käynnistyi tällä viikolla jyväskyläläisen kuvataiteilijan ja kuvataideopettajan Päivi Karjalaisen 15-vuotisjuhlanäyttelyllä Reminiscences – Muistumia II.

 

Suosio oli suorastaan odottamaton heti avajaispäivänä tiistaina. Työt oli hädin tuskin saatu ripustettua, ja viralliseen avajaishetkeenkin oli vielä aikaa, kun sisään jo saapui ihmettelijöitä muun muassa Intiasta ja kotvaa myöhemmin bussilastillinen kesäretkeläisiä Jämsän Hallista. Karjalainen sai poseerata yhteiskuvissa ja keskustella taideaiheiden lisäksi Jämsän kaupunginjohtajavalinnasta.

Muistumia II esittelee monipuolisen taiteilijan, joka kulkee idea edellä.

 

– Ensin on idea ja sitten vasta pohdin, mikä tekniikka siihen sopisi. Olen miettinyt, että olenko minä maalaava kuvanveistäjä vai kuvanveistoa tekevä maalari. Lopputuloksena päädyin siihen, että olen taiteen sekatyöläinen, Karjalainen sanoo.

Muistumia II -näyttelyssä esillä on piirustuksia, maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa.

 

Näyttelyn nimi viittaa sen retrospektiiviseen luonteeseen, mutta enemmänkin Karjalaiselle tyypilliseen teosten syntytapaan.

– Moni teokseni on lähtenyt liikkeelle muistoista, Karjalainen sanoo.

Näyttely on avoinna 11. 7. asti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .