Ihmisen osa -elokuvan näyttelijät: Tekotapa oli poikkeuksellinen

Ohjaaja Juha Lehtola kertoo halunneensa Ihmisen osaan näyttelijöitä, jotka pystyvät kuljettamaan komiikkaa ja tragiikkaa rinta rinnan.

Muun muassa Putouksesta tuttu Armi Toivanen näyttelee Pekka Malmikunnaksen siskoa Maijaa ja pitkän linjan näyttelijä Leena Uotila heidän äitiään Salmea. Molemmat ovat olleet mukana myös Helsingin Kaupunginteatterin näyttämösovituksessa Ihmisen osa -kirjasta.

Ohjaajana Lehtola on näyttelijöiden mukaan innostava, luova ja prosessimaisuutta korostava.

– Elokuvan tekotapa oli poikkeuksellinen ja äärimmäisen inspiroiva, mikä johtuu Lehtolan ja kuvaaja JP Passin yhteistyöstä. Elokuvaan tehtiin harvinaisen pitkiä ottoja, jotka vaativat paljon. Sen maailma syntyy erityisestä kuvaustavasta, runollisesta dialogista ja eläväisestä näyttelijäntyöstä. Mielestäni se onnistuu luomaan hotakaismaisen maailman, mutta tietenkin elokuvan keinoin, Toivanen sanoo.

Hänen mielestään elokuva kertoo muun muassa siitä, että nykymaailman vaatimukset elää yhteiskunnassa ovat kovat, ja se näkyy elokuvan kaikissa hahmoissa.

– Ihmisen osa on myös sitä, että vanhemmat jäävät kotiin ja lapset lähtevät elämään omaa elämäänsä. Hotakaismaista on nähdä ihminen tietyllä tapaa, sanoo Uotila.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .