Ilmastonmuutos konkretisoituu taiteen keinoilla – Jyväskylän Nykyteatteriyhdistys Finaaliin Sitran ideakilpailussa

Jyväskylän Nykyteatteriyhdistys on päässyt finaaliin Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Maapalloliiga-haastekilpailussa. Loppukilpailuun valittiin yhteensä kymmenen ideaa eri alojen toimijoilta. Hakijoita oli 66.

Maapalloliigan tavoitteena on innostaa suomalaisia ympäristöystävällisiin ratkaisuihin arjessa. Finaaliin valitut ideat pyrkivät kehittämään "uusia ja innovatiivisia ratkaisuja, tapahtumia tai palveluja, jotka tekevät kestävästä arjesta helppoa ja houkuttelevaa suomalaisille".

Jyväskylän Nykyteatteriyhdistys on mukana Miltä nyt tuntuu? -nimisellä kampanjalla. Sen perusajatus on tuoda ilmastonmuutoksen vaikutukset taiteen keinoin lähelle tavallista ihmistä. Käytännössä Nykyteatteriyhdistys järjestää syksyllä eri puolella Suomea ilmastonmuutosta havainnollistavia testejä ja raportoi tuloksista sosiaalisen median kanavillaan.

– En voi paljastaa tarkempia yksityiskohtia, koska yllätyksellä on tärkeä merkitys. Sen verran voin kertoa, että kyse on tavallaan ilmastonmuutoksen kuivaharjoittelusta. Oleellista on, että tilaisuudet ovat hyvin osallistavia ja osallistumiselle on matala kynnys, kertoo Mirva Karkinen Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksestä.

Maapalloliigan finaaliin valitut ryhmät saavat 10 000 euroa hankkeensa testaamiseen ja toteuttamiseen. Helmikuussa Sitra valitsee kymmenen finalistin joukosta voittajan, jolle myönnetään 20 000 euron jatkorahoitus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .