Iltasatuja

ILTASATUJA

(BEDTIME STORIES)

Perusjamppa Adam Sandler esittää perusjamppa Skeeter Bronsonia, suurhotellin putkimiestä, jonka oikeasti pitäisi istua johtajan pallilla. Herra Nottingham ( Richard Griffiths) on aikoinaan lunastanut Bronsonin isältä kotoisan pikku perhemotellin luvaten, että kasvettuaan poika-Bronson saa istua johtajan pallilla. Menestyksen myötä lupaus ei tietenkään toteudu vaan johtajaksi nousee väärä kuningas Kendall ( Guy Pearce).

Putkimies saa siis seurata sivusta, kuinka hotellista kaavaillaan yhä uljaampaa versiota.

Lattea ja ruma

Samaan aikaan Skeeterin sisar Wendy ( Courtney Cox) saa potkut rehtorinpallilta koulusta, jonka paikalle uutta hotellia kaavaillaan. Lähtiessään työnhakureissulle hän jättää pienet muksunsa enon hoiviin.

Skeeter on rento ja mukava hampurilaiseno idunsyöjä-äitiin verrattuna, viikon iloiksi muodostuvat roskaruoka ja lasten kanssa yhdessä kerrotut iltasadut.

Skeeter huomaa hyvin nopeasti, että saduista lasten kertomat osuudet käyvät toteen, joten hän alkaa ujuttaa tarinoita haluamaansa suuntaan. Vaan kuinkas sitten kävikään.

Iltasatuja leimaa niin tarinan kuin toteutuksenkin osalta armoton latteus, keinotekoisuus ja mauttomuus. Esteettisesti elokuva on yksinkertaisesti ruma. Sen tarkoitusperät ovat ainoastaan katalat eli kaupalliset. Mukaoikeamielisen tarinan läpi paistaa päivänvaloa sietämättömät hollywood-arvot.

Mekaaniset näyttelijät

Näyttelijät ovat ohjelmoituja toimintaan, joka kulkee uupuneen arvattavia kurvejaan. Henkilökaarti on vastenmielistä tai kuvottavaa, lapset ja pullottavasilmäinen marsu mukaan lukien. Ainut elollista muistuttava henkilö on hönöystävä Mickey (brittikoomikko Russell Brand).

On turha teeskennellä, että kenelläkään olisi mitään suhdetta tällaiseen muovipuristeroskaan tai että siitä olisi mitään sanottavaa.

Iltasatuja on Disney-tuotantojen perverssiä alhaista-osasto.

Ohjaus: Adam Shankman. Rooleissa: Adam Sandler, Guy Pearce, Keri Russell, Richard Griffiths, Courteney Cox, Jonathan Pryce, Jonathan Morgan Heit, Laura Ann Kesling. Seikkailu/komedia (K7).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.