Iron Maiden avasi Helsingissä kaksipäiväisen Suomen keikkaputkensa, katso kuvat ja settilista maanantailta

Legacy of the Beast -maailmankiertueensa viime lauantaina Tallinnasta startannut brittiläinen heavy metal legenda Iron Maiden konsertoi Helsingin Hartwall Arenalla tuplakeikan verran. Maanantaina 28. toukokuuta yleisöä paikalle oli saapunut järjestäjän antamien tietojen mukaan noin 10 500 henkilöä. Tänään tiistaina heavyn ystäviä on odotettavissa niin ikään sama määrä.

Ennen Iron Maidenia lavalla nähtiin yhdysvaltalainen metalcore-yhtye Killswitch Engage. Energinen yhtye soitti kahdentoista kappaleen settilistansa noin viidesosalle yleisöstä. Ehkä osin tämän rohkaisemana kitaristi Adam Dutkiewicz jopa intoutui soittamaan setin loppupuoliskolla yleisön seassa permannolla.

Iron Maidenin Tallinnan keikan jälkeen sosiaalisessa mediassa pyörinyt settilista on saanut fanit ympäri maailmaa lievästi sanottuna innostumaan. Settilistastasta kun löytyy, niiden lähes joka konsertissa kuultujen lisäksi, myös useita kappaleita, joita yhtye ei ole soittanut yli vuosikymmeneen. Näistä mainittakoon esimerkiksi Where Eagles Dare, The Clansman ja Sign of the Cross. Lisäksi listassa on todellinen harvinaisuus, Flight of Icarus, jonka edellisestä livesoittokerrasta on vierähtänyt jo lähes 32 vuotta.

Iron Maidenilla on tunnetusti fanaattinen fanikuntansa, ja tälläkin kertaa konserttia oli saapunut seuraamaan faneja eri puolilta Eurooppaa sekä Etelä-Amerikasta. Perinteeksi muodostuneen intron, brittiläisen UFO -yhtyeen Doctor Doctor -klassikon jälkeen kuultiin katkelma Winston Churchillin kuuluisasta puheesta, ja tämän tietää jokainen Iron Maideninsa kuunnellut ilman settilistaakin, että avauskappale olisi Aces High.

Heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien tuli selväksi, että visuaalisuuteen ja viihdyttävyyteen on panostettu. Aces Highin aikana lavarakenteista roikkui kopio toisen maailmansodan aikaisesta Hawker-lentokoneesta. Visuaaliset teemat vaihtuivat kappaleesta toiseen, esimerkiksi Revelationsin aikana lava oli muuntautunut goottilaiseksi kirkoksi, Eddie-lasimaalauksineen. Flight of Icarus -biisiä mahtavoitti suuri Icarus-hahmo ja laulaja Bruce Dickinsonin käyttämä liekinheitin. Unohtamatta maskotti Eddietä, joka patsasteli lavalle tällä kertaa The Trooperin  aikana.

Vaikka yhtyeen herroilta on enää tässä vaiheessa turha odottaa mitään mullistavan uutta omien maneereidensa suhteen lavaesiintymisessä, niin täytyy nostaa hattua, kuinka vuodesta toiseen he saavat aikaan konsertin, joka viihdyttää. Soitto kulkee ja energiaa riittää. Illan konsertin voi tiivistää siteeraamalla erästä nuorempaa fania, joka tokaisi isälleen konsertin jälkeen: "Se oli Iron Maiden!"

Iron Maiden Helsingin Hartwall-areenassa 28.5.2018:

 

Aces High

Where Eagles Dare

2 Minutes to Midnight

The Clansman

The Trooper

Revelations

For the Greater Good of God

The Wicker Man

Sign of the Cross

Flight of Icarus

Fear of the Dark

The Number of the Beast

Iron Maiden

------

The Evil That Men Do

Hallowed Be Thy Name

Run to the Hills

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .