Islamin Jeesus esittäytyy elokuvassa

Islamin näkemys Jeesuksesta on nyt taltioitu elokuvaksi. Iranilainen ohjaaja Nader Talebzadeh lupaa, että hänen filminsä näyttää muslimien ja kristittyjen "yhteisen maaperän".

Jeesus, Jumalan henki -niminen filmi on sen ohjaajan mukaan ensimmäinen elokuva, joka tarjoaa islamin näkökulman Jeesukseen. Hän kertoo halunneensa ylittää filmillään kristinuskon ja islamin välisen sillan ja avata oven dialogille.

- Kristityille on ihastuttavaa huomata, että islam suhtautuu Jeesukseen näin hartaasti ja tietää hänestä niin paljon, ohjaaja Talebzadeh arvioi.

Islam pitää Jeesusta yhtenä viidestä profeetasta, mutta ei katso hänen olevan Jumalan poika. Nooa, Mooses ja Abraham ovat hekin muslimeille profeettoja, joten islamilla on yhtymäkohtansa myös juutalaiseen uskoon. Viimeisenä tullut profeetta on islamin mukaan Muhammad.

Iranilainen elokuva kertoo Jeesuksen elämästä varsin pitkälti samalla tavalla kuin Uusi Testamentti. Jeesuksen vaiheet on kirjattu myös Koraaniin.

Islamin mukaan Jeesusta ei kuitenkaan ristiinnaulittu. Elokuvassa Jumala pelastaa Jeesuksen ristiinnaulitsemiselta ja nostaa hänet suoraan taivaaseen.

- Koraani sanoo suoraan, että ristille joutunut henkilö ei ole Jeesus, Talebzadeh tähdentää.

Hänen filmillään ristinkuoleman joutuu kokemaan yksi 12 opetuslapsesta, Juudas.

Shiiamuslimit uskovat, että Jeesus palaa maailmanlopun yhteydessä pelastamaan maailman yhdessä imaami Mahdin kanssa.

Talebzadehin Jeesus-filmistä tehdään Iranissa myös 20-osainen tv-versio.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.