Isot musiikkifestivaalit ylsivät kävijätavoitteisiin

Suomalaiset suuret musiikkifestivaalit ovat tänä kesänä yltäneet kävijätavoitteisiinsa ja ylittäneetkin ne. Tavoitteistaan jäivät Provinssirock ja ensimmäistä kertaa järjestetty Rock the Beach. Provinssirock houkutti 10 000 ihmistä toivottua vähemmän, Rock the Beach 9 000.

Rockfestivaaleista eniten yleisöä veti Ruisrock. Kävijöitä oli noin 71 000. Tavoite oli promoottori Mikko Niemelän mukaan 60 000-65 000.

Rockfestareita odottavat pian muutosten tuulet, uskoo Suomen rockfestivaalien liiton puheenjohtaja ja Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

- Kansainvälinen kilpailu lisääntyy ja uusia Rock the Beachin kaltaisia megafestareita tulee lisää. Ihmiset liikkuvat festivaaleilta toisille ja Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen, Pyykkönen arvioi.

Flow-festivaali alkoi Helsingissä keskiviikkona avajaiskonsertilla. Flow'n taiteellisen johtajan Tuomas Kallion mukaan lipunmyynti lähti rauhallisesti liikkeelle, mutta on kiihtynyt viime viikkoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.