JÄTÄ SE! (HE'S NOT THAT INTO YOU)

JÄTÄ SE!
(HE'S NOT THAT INTO YOU)
Jokainen meistä tuntee jonkun, joka tekee ihmissuhteista tahallaan mahdollisimman vaikeita. Draamakomedia Jätä se! (He's Not That Into You) on saman ilmiön elokuvallinen vastine. Joko ihmiset viihtyvät toistensa seurassa, tai sitten he eivät viihdy. Jos he viihtyvät, he hakeutuvat toistensa seuraan. Jos eivät viihdy, he eivät hakeudu. Ei tämä mitään aivokirurgiaa ole.

Normaalisti fiksumpi sukupuoli, naiset, on erinomainen tekemään näistä asioista hankalia. Jätä se! on tarkoitettu juuri tuolle porukalle. Päähenkilöitä on kymmenkunta. Tapahtumapaikka on Baltimore, mikä on tervetullutta vaihtelua Los Angelesille ja New Yorkille.

Parhaiten tutustumme Gigiin ( Ginnifer Goodwin), joka haluaisi ihan tavallisen kelvollisen poikaystävän, mutta ei tunnu sellaista löytävän. Gigi on mukava nainen mutta ei mikään ruudinkeksijä. Hänen kalloonsa ei millään mahdu se fakta, että jos mies ei soita hänelle, mies ei halua soittaa hänelle.

Elokuvassa on nimekäs näyttelijäkaarti. Ben Affleck ja Jennifer Aniston esittävät pariskuntaa, jolla menee muuten hyvin, mutta mies ei vain halua virallista avioliittoa. Bratley Cooperin roolihahmolla on positiivinen ongelma. Hänen kahden naisen loukkunsa osapuolia ovat oma vaimo ( Jennifer Connelly) ja seksikäs laulajatar ( Scarlett Johansson). Mary ( Drew Barrymore) tuntee paljonkin miehiä, ei tosin heteroita. Baarimikko Alex ( Justin Long) tapaa paljon naisia, mutta ei uskalla päästää ketään lähelleen.

Näitä ja paria muuta ihmissuhdekuviota elokuva pyörittelee noin kahden tunnin ajan, kunnes on lopputekstien vuoro. Elokuva perustuu kirjaan, joka on onnistunut kaupallistamaan hyvin ihmissuhdeitsestäänselvyydet. On olemassa porukka, joka ei usko tervettä järkeä, vaan kaikki parisuhdeneuvot pitää lukea paperilta. Tai sitten nähdä sellaisista elokuvista kuin Jätä se!

Ohjaus: Ken Kwapis. Pääosissa: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson. Tyylilaji: draamakomedia (K7).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.