Jämsän Pikku Gallerian 16 vuotta jatkunut näyttelytoiminta päättyy Aurinkotanssi-näyttelyyn

Pikku Gallerian valtaa tänä kesänä Aurinkotanssi, viiden naisen yhteisnäyttely. Jämsäläinen kuvataiteilija ja galleristi Piippa Mutikainen halusi kutsua näyttelyyn mukaan ystäviään Jyväskylän Taiteilijaseurasta, eikä jyväskyläläisiä Maarit Siltamäkeä, Minja Revonkorpea, Tiina Lempiäistä ja Johanna Mäkitaloa tarvinnut kauan houkutella.

– Sovimme yhdessä näyttelyn nimen, mutta tiukasti emme ole lähteneet teemaa toteuttamaan. Uskoisin että luonto on meille kaikille tärkeä, ja sen huomaa teoksista, Mutikainen aprikoi.

Aurinkotanssi tulee jäämään gallerian viimeiseksi näyttelyksi.

– Nyt on 16. näyttelykesä. Tämä on ollut antoisaa aikaa, mutta myös sitovaa. Tulevaisuuden kesiin haluan jotain muuta, Mutikainen sanoo.

Työhuoneena tila toimii jatkossa entiseen tapaan.

Yhteisnäyttely on näyttävä lopetus pitkäaikaiselle toiminnalle. Intiimi tila täyttyy lähinnä maalauksista, väreistä ja monenlaisia tunnelmista.

Maarit Siltamäki on tuonut paikalle maalauksia jotka suorastaan tulvivat väriä. Hän kertoo liittäneensä aurinkoajatukseen myös sadetta, kuten sinisävyisessä Sateessa auringon alla -akryylimaalauksessa.

– Ammennan luonnosta, tunteet ja monet arkipäiväiset asiat yhdistyvät siihen. Esimerkiksi kaikenlaiset kasvustot kiehtovat, Siltamäki avaa.

Minja Revonkorpi kertoo tehneensä uusimmat teoksensa kesäisellä mielellä, huumoria unohtamatta, mikä näkyy etenkin hänen monotypioissaan.

– Pidän siitä, että on jokin teema, jonka pohjalta lähteä työskentelemään. Kokeilen myös mielelläni erilaisia tekniikoita, sanoo Revonkorpi.

Vaihtelua kokonaisuuteen tuovat Tiina Lempiäisen pienet maatuskoista inspiroituneet teokset. Lisäksi hän teki näyttelyä varten maalaukset Hellepäivä ja Sadepäivä.

– Minulla on vahva yhteys luontoon, ja eräänlainen henkinen näkeminen on nyt kasvussa. Teokseni ovat mielenmaisemia, sisäisiä näkyjä.

Lempiäinen, Siltamäki ja Mäkitalo muodostavat taiteilijaryhmä Havinan, jolla on ollut useita näyttelyitä, yksi tällä hetkellä Oulussa. Luonnon merkitys yhdistää havinalaisia, ja se on läsnä myös Johanna Mäkitalon Hengitys-teoksessa.

– Käytän öljyvärejä, vanhaa ja hidasta tekniikkaa. Maalaan maisemia lähiympäristöstäni, mutta aina mukaan tulee sisältäni jotain muutakin, Korpilahdella asuva Mäkitalo kommentoi.

Piippa Mutikaisen teokset puolestaan ovat saaneet alkusysäyksen teemasta; aurinko, valo ja tanssi ovat naiselle merkityksellisiä aiheita. Maanläheiset värit sekä kulta hehkuvat.

– Heti kun näin muiden teokset, riemuitsin että naiset toivat väriä mukaan! Tästä tulee upea ja monipuolinen kattaus, Mutikainen iloitsee.

Avajaiset ma 24.6. klo 18. Näyttely avoinna 14.7. saakka.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .