Järjestyshäiriö - Lopullinen ratkaisu

JÄRJESTYSHÄIRIÖ
Lopullinen ratkaisu
Warner Music


Jyväskyläläislähtöinen Järjestyshäiriö on ennättänyt kolmannen albumin julkaisuun. Alun perin punk-juurista lähteneet häiriköt ovat seestyneet soittelemaan 2000-lukulaisen modernia melodista rockia, jossa kuuluu selkeästi yhtyeen vaikuttajat: Muse, Carpark North ja Apulanta.

Kappalemateriaali on kelpoa, mutta muistuttaa välillä liikaa esikuvistaan, vaikka omaa melodiatajua bändin sävellysvoimilla tuntuu myös riittävän.

Kappalemateriaali on melko tasavahvaa, mutta Unohda -kappaleessa lähdetään mielenkiintoiseen suuntaan kun kitarat ryhtyvät nakuttamaan Iron Maiden -tyyppistä riffiä. Kaunis, hauras ja hidas Aika rytmittää albumia sen keskivaiheilla mukavasti.

Äänimaisema on perustason suomirock -levyä reippaasti edellä. Kaikuja käytetään osaavasti ja säröjen salaisuudet tunnetaan. Erityismaininta ajoittaisista rautalankakitara -kohdista.

Laulaja Juho selviytyy kuulaalla nuoren miehen äänellään hyvin, mutta kovin suurta vaikutusta se ei tee. Levy kallistuu kuitenkin kokonaisuutena ison plussan puolelle.