JKL All Stars Vol. 4

Jyväskyläläisten tapahtumajärjestäjien avoin ja voittoa tavoittelematon yhteisö JKL All Stars tarjosi katsauksen elektronisen rytmimusiikin maailmoihin perjantai-iltana Brassa.

Yli kahdenkymmenen dj:n ja kolmen pääesiintyjän keikat jakautuivat teemoittain luontevasti yökerhon kolmeen eri tilaan.

Illan live-esiintyjistä ensimmäinen, nousujohteisen uransa vuoksi ansaittua huomiota saanut Gracias on kiistatta yksi kotimaisen rap-musiikin lupaavimmista kyvyistä. Päälavan tyylikkäästi haltuunsa ottanut artisti sai vaivatta yleisönsä liikkeelle, vaikka hieman kumean äänentoiston vuoksi kekseliään englanninkielisen riimittelyn terävin kärki jäi aika-ajoin bassojylinän alle.

Tapahtuman toinen livevieras oli tummasävyisemmän elektronisen rumpu- ja bassomusiikin asiantuntija Fanu.

Basen tiloissa tunnin rymistellyt tuottaja-dj koosti luovasti sekalaisista palasista nyrjähtänyttä breakbeatiaan.

Erityyliset rumpukompit rullasivat armottomasti, bassoäänissä oli sekä särmää että syvyyttä, ja väleihin pudotetut rap-samplet toivat ilmaisuun sopivaa pahaenteisyyttä.

Bright Shades -duon toisen jäsenen dj-setti päälavalla vavisutti äänenpaineellaan paikan rakenteita, mutta yleisön sijoittautumisesta päätellen kuulijaystävällisempää musiikkia löytyi Basen ja Beachin puolelta.

Keskiyön jälkeen selväksi kävi myös pieni yleisökato, mikä ei kuitenkaan näkynyt energisten levynsoittajien toiminnassa.

Ilta oli kokonaisuutena taidokkaasti toteutettu ja osoitti, että kaupungista löytyy monenkirjavaa elektronisen musiikin asiantuntemusta.

Lennosta vaihtunut ja lähes katkeamaton musiikkivirta oli tyylikkäästi koostettu, mielenkiintoinen ja genreilleen uskollinen.

Tosin Beachin tiloissa lopuksi esiintyneet veijarit nimellä Juostenkutsut toivat sopivan sekavalla performanssillaan yöhön mukavaa keveyttä ja osoittivat, että hommat voidaan hoitaa pedantisti, muttei ryppyotsaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.