JONNA GEAGEA - Katso mua

JONNA GEAGEA

Katso mua

Universal
Hanna Pakarisen lisäksi myös Jonna on vaihtanut kielen suomeen. Nylon Beatin jälkeenhän laulaja ennätti vetää englanniksi hyväntuulista hard rockia Jonna's Problem -bändissä. Katso mua -soololevyn tyyli on tanssailtavaa poppia kiusallisen kohtalokkailla sanoituksilla. Kiusallisia, koska riimit saattavat olla noloja tai ihmissuhdetarinat liipata liian läheltä kuuntelijaa.

Vääränpäässä on ehtaa Kumman kaa -morkkista. Biisin on sanoittanut sarjan käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa. Maa liikkuu -biisissä Jonna tulkitsee vikaa kertaa: "Olet paljon rumempi kuin muistin", ja sulkee yöpöydän lampun. Risto Asikaisen kynäilemä Niinkuin mä on Nylon Beat -veisuja kierompi parisuhdedraama. Siinä ex-nainen antaa vinkkejä uudelle misukalle.

Levyn huippuihin kuuluu Sara, Eeva & Anna, joka pilkkaa naistenlehtien sovinnaisuutta kuin Maija Vilkkumaa parhaimmillaan. Sellaisessa aamussa on niin maijamaista poljentoa, että säveltäjänimi Johanna Havun on pakko olla Vilkkumaa.

Pari raivokkaampaa rallia olisi piristänyt helposti unohdettavia säveliä. Krapulaisella ja kyyneltenmakuisella levyllä parhaiten toimivat slovarit.