Jaakko&Jay - War Is Noise

JAAKKO & JAY
War Is Noise
Fullsteam Records
Akustinen punkduo Jaakko & Jay on tullut tunnetuksi hikisistä ja hauskoista klubikeikoistaan. Livenä konsepti siis toimii, mutta kaksikon vieminen levytysstudioon kuulostaa vähintäänkin epäilyttävältä, sillä lavalta välittyvää tunnelmaa on tässä tapauksessa vaikea taltioida.

Pessimistisistä ennakkokäsityksistä huolimatta War Is Noise osoittautuu kelpo albumiksi. Lauluun, akustiseen kitaraan ja riisuttuun rumpusettiin perustuva soundi kuulostaa ensi alkuun kotistereoista hivenen ohuelta, joskin myös omalla tavallaan viehättävältä. Landolan primitiivinen rämpytys tuntuu tässä tapauksessa paremmalta tehokeinolta kuin sähköisten instrumenttien huudattaminen.

Keikoilta tuttu energia on tarttunut nauhalle hyvin, ja mukaan on heitelty myös sovituksellisia mausteita. Esimerkiksi No Need To Thinkin banjo ja Folk Songin pystybasso ja viulu ovat jotakin sellaista, mitä tältä levyltä kaipasikin.

On kuitenkin selvää, että tulevaisuudessa Jaakko & Jay joutuvat keksimään jotain aivan muuta, sillä tämä puu ei kanna hedelmää kovin pitkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.