Jack the Giant Slayer

Bryan Singerin näyttävästi ohjaama Jack the Giant Slayer on historiaan sijoitettu elokuvaversio ikivanhasta Jaakko ja pavunvarsi -sadusta.

Tapahtumat sijoittuvat Cloisterin kuningaskuntaan, jonka hallitsijan (Ian McShane) tytär, prinsessa Isabella (Eleanor Tomlinson) ei halua mennä naimisiin kuninkaan neuvonantajan Roderickin (Stanley Tucci) kanssa, vaan pakenee linnasta maaseudulle. Siellä hän ajautuu nuoren Jackin (Nichola Hoult) majaan.

Seikkailu alkaa kun jättimäinen pavunvarsi nousee taivaisiin vieden mukanaan Jackin ja hänen setänsä mökin sekä sisällä olevan Isabellan. Seuraavana päivänä kuninkaan miehet osuvat paikalle ja etsintäpartio lähetetään kiipeämään pitkin pavunvartta. Jack päätyy joukon mukana taivaan tuolla puolen olevaan jättiläisten valtakuntaan

Käsikirjoituksessa on elementtinsä ja Bryan Singerin (Epäillyt, X-Men) ohjaus on sulavaa, mutta silti jotain oleellista puuttuu. Kerronta on näennäishauskaa, eikä yksinkertaisesti vakuuta. Ewan McGregorin tulkitsema ritari Elmont olisi toimiva hahmo, mutta jää liian vähälle huomiolle.

Ohjaus: Bryan Singer. Rooleissa: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor. Tyylilaji: 3D, fantasia, seikkailu. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.