Jann Wilde - Don`t Play With The Flame On Your Hand

JANN WILDE
Don`t Play With The Flame On Your Hand
Yläkulo tuotanto / The Velvet Beat
Rose Avenue- ja The Neon Comets- yhtyeittensä kanssa listoja valloittanut Jann Wilde on jättänyt bänditouhut hetkeksi ja pyöräyttänyt sooloalbumin.

Se syntyi puolittain vahingossa, sillä kappaleet olivat alun perin pelkkiä demoäänityksiä, jotka päätyivät pienen tuumailun jälkeen suoraan levylle.

Musiikillisesti liikutaan retronkatkuisissa tunnelmissa. Albumia voisi luonnehtia tutkimusmatkaksi brittiläisen popin ytimeen: kakkosbiisi Jekyllene on silkkaa Bowieta, sitarilla ja tabloilla höystetty Bluebird Beatle-Harrisonia, Carlights tuo mieleen Pulpin ja niin edelleen. Onneksi Wilde on kuitenkin sen verran lahjakas lauluntekijä, että hän pystyy helposti kierrättämään tuttuja melodioita ja luomaan niistä jotakin tuoretta.

Wilden ja muutaman muun muusikon kotiäänityksinä toteuttaman Don`t Play With The Flamen suurin kauneusvirhe on kokonaissoundi. Tuotanto tuntuu yhtä hailakalta kuin albumin kansi, sillä albumilta puuttuu "oikean" bändin energiaa ja dynamiikkaa, joita moni raita jää auttamatta kaipaamaan.