Jennifer Lopez – Helsingin Hartwall Areenalla

Helsingin Hartwall Areenalla 7.11.2012

Helsingin Hartwall Areenalla on viime vuosina nähty toinen toistaan suurempia konserttispektaakkeleita. Kylie Minoguen ja Lady Gagan kaltaiset popin supertähdet ovat tuoneet lavalle rekkalasteittain lavasteita ja show on välillä vienyt huomion itse musiikilta.

Tätä taustaa vasten keskiviikkoiltana Hartwallilla esiintyneen Jennifer Lopezin konsertti oli maltillinen. Oli ilo seurata esitystä, jossa laulajattaren äänelle annettiin tilaa.

Ensin oli vaikeaa erottaa Lopezin ääntä kahden taustalaulajan ja taustanauhojen seasta, mutta kolmantena soitetun Love Don’t Cost A Thing -hitin myötä hänen äänensä nousi ylitse muiden. Lavan jokaisessa nurkassa puhalsivat Lopezin tuotemerkiksi nousseet tuulikoneet, joiden edessä tähti hiukset hulmuten lauloi soolo-osuuksia korkealta ja kovaa.

Säteilevä esiintyjä -kuvaus piti Lopezin kohdalla paikkaansa kirjaimellisesti. Glitteriin ja paljetteihin verhottu laulajatar jopa vitsaili kimalluksesta.

–Olen tästä kaikesta huolimatta sama Jenny Bronxista, hän naureskeli.

Osa illan kappaleista esitettiin lyhennettyinä versioina potpureissa, joten vajaan kahden tunnin aikana ehdittiin kuulla kappaleita jokaiselta Lopezin kuudelta englanninkieliseltä albumilta. Mukaan mahtuivat niin suurimmat hitit kuin flopiksikin haukutun, vuonna 2007 julkaistun Brave-albumin materiaalia.

Konsertti alkoi sadunomaisesti, kun taustatanssijat liitelivät usvan peittämällä lavalla. Suurimman osan ajasta konsertti oli täynnä vauhdikasta tanssimusiikkia, johon Lopezin tyyliin sopivasti sekoittui soulia, funkia, latinorytmejä ja hiphopia. Kappaleilla vierailevat artistit esittivät osuutensa valtavalta taustascreeniltä.

Suurin muodonmuutos oli tehty Lopezin ensimmäiselle hitille If You Had My Lovelle. Lopez hiljentyi laulamaan sen rauhallisesti akustisen kitaran soidessa vieressä. Kaiken kukkuraksi hän yritti samaan aikaan peitellä kimaltavien sukkahousujensa polveen tullutta valtavaa repeytymää, mikä teki hetkestä inhimillisen.

Konsertin perusteella Lopezista sai hyvin sympaattisen kuvan. Hän tervehti yleisöä jopa kädestä pitäen ja pysähtyi useaan otteeseen huokailemaan kiitollisuudesta valtaisien suosionosoitusten kaikuessa hallissa. Rakkauslauluja pohjustaessaan hän myönsi myös, että joskus ihmissuhteista jää käteen myös huonoja muistoja.

New Yorkissa syntynyt puertoricolaisten vanhempien tytär on ollut paljon julkisuudessa etenkin tuomaroituaan huippusuosittua American Idol -kilpailua. Tällaisen tähden luulisi pitävän yksityisasiat visusti faneiltaan piilossa.

Kuitenkin tuoreelta Love?-albumilta napatun tunteellisen Until It Beats No More -kappaleen aikana taustavideoina pyöri kuvia ja kotivideoita Lopezista lapsiensa kanssa. Markkinointikikka tai ei, mutta ne loivat tähdestä aidon ja sydämellisen vaikutelman. Harva maailmanluokan tähti tulee niin lähelle yleisöään, mihin Lopez illan aikana pääsi.

Konsertin aikana nähtiin kipinäsuihkuja ja laservaloja, mutta suurin konsertin elävöittäjä olivat taustatanssijat. Tanssitaidoistaan tunnettu Lopez osallistui koreografioihin ja näytti nauttivan työstään. Tanssiminen ei ollut vain pakollista oheisviihdykettä vaan imaisi ihmiset mukaansa niin lavalla kuin yleisössä.

Kun vihdoin tuli juuri konsertti-iltana kultaa myyneeltä Love?-albumilta irrotetun On The Floor -hitin vuoro, areena todella räjähti tanssimaan.

Ensimmäisellä Suomen-keikallaan Lopez tuli, hurmasi ja villitsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.