Jesse Kaikuranta – Vaikka minä muutuin

Vuoden 2012 The Voice of Finlandissa tunnetuksi tulleen Jesse Kaikurannan ura lähti käyntiin vauhdikkaasti. Vie mut kotiin -debyyttialbumi on myynyt tuplaplatinaa. Viime helmikuussa Kaikuranta otti Iskelmäradion vuosittaisessa gaalassa voiton kategorioissa vuoden tulokas, vuoden miesartisti, vuoden albumi ja vuoden iskelmä. Lisäksi Kaikuranta voitti viime vuonna Syksyn Sävelen.

Tuoreen Vaikka minä muutuin -levyn popiskelmä ja pop on voimakkaasti elektronisuuden sävyttämää. Paikoin mennään housen sävyihin. Varsinaiset soittimet, kuten puhaltimet ja jouset, jäävät tällä kertaa taka-alalle.

Levyn tehokkaat elektroniset elementit ja syviin tunteisiin sukeltavat tekstit ovat varsin kiehtova yhdistelmä. Teksteissä arkisempaa ainesta höystetään välillä mystisemmällä kuvastolla. Taivaat hyökkäävät kiihkoissaan ja niin edelleen.

Monet muistavat Kaikurannan erityisesti vahvoista balladeistaan, joilla oli debyyttialbumilla oma iso roolinsa. Toimivuudestaan huolimatta myös tuoreelle levylle olisi ollut mukava saada muutama perinteisempi balladi ja hieman lisää melodisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.