Johanna Kurkela - Kauriinsilmät

JOHANNA KURKELA

Kauriinsilmät

WEA

Johanna Kurkelan uusi levy noudattaa jo tutuksi tullutta, eteeristä tyyliä. Musiikki on rauhallista, popahtavaa, maailmanmusiikilla ja mystiikalla maustettua "välimaastoiskelmää". Sävellykset ja sovitukset ovat pääosin Tomi Aholaisen ja sanoitukset Sinikka Svärdin sekä Heikki Kerkelän.

Levy ei hätkäytä eikä säväytä vaan leijuu ohitse.

Kurkelan ääni lepattaa kuin kynttilään puhaltaisi tai tuuli kiikuttaisi lehteä ilmassa. Kappaleista ei saa sanoituksien osalta aina otetta, mutta soitinten ja lauluäänen vivahteet voivat johdattaa sisällön ja sanoman löytämiseen.

Sovitukset ovat monitasoisia vaikkakin seesteisiä, mikä Kurkelan musiikkiin sopiikin. Mikään ei pursua yli vaan laulut soljuvat eteenpäin. Kurkela laulaa mullantuoksuisesta hautausmaasta kuin pullantuoksuisesta keittiöstä. Ääni soi hienovivahteisesti ja hallitusti; tasaisen ohut laulutyyli on tehokeino, jolloin voi laulaa kevyesti niin ilosta kuin surustakin.

Rytmien keinahtelu, muiden laulajien osuudet ja soitinten syvyys yhdistettynä kepeän tuudittavaan musiikkiin on hienolle lauluäänelle hyvä maasto kulkea.

KIRSI TAIVAINEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.