Jonne Aaron – Onnen Vuodet

Ensimmäisen soololevyn julkaissut Negativen laulaja Jonne Aaron on ottanut harppauksen uuteen. Kulkurinomainen tarinointi vie kulkijaa rallatuksista haikeisiin fiilistelylauluihin. ”Ressukkakulkijapoikaa” ei Jonne Aaronista tule, sillä laulusta lyö lävitse myönteinen elämän valo ja energisyys.

Kaikki sävellykset ja puolet sanoituksista ovat artistin omia, Vexi Salmi on runoillut lähes kaikki loput. Laulut kulkevat tunnelmasta toiseen: surun, itkun kautta iloon ja rakkauteen. Jonne Aaron ei turhia maalaile äänellään vaan laulaa suoran rehellisesti. Yksi parhaimmistoa, Meri, tähdet ja kuu johdattaa romanttiseen iltaan. Mietteliäässä Sininen lintu -laulussa luopuminen on käsin kosketeltavaa.

Soitinosuuksissa ja sovituksissa on ripaus menneiden vuosikymmenien tunnelmaa ja tyyliä, joka soi pelkistetyn sävyisästi: nostalgisia torvia, kosketinosuuksia, kitaranäppäilyjä sekä rytmin rentoa poljentoa. Vain elämää -sarja on innoittanut elämätematiikkaan, jopa yliviljelyyn Ihanasta elämästä Vaaralliseen elämään ja Elämän lauluun asti. Sanoituksissa on tuttuja iskelmähokemia, jotka kuitenkin sulautuvat kokonaisuuteen. Artturi Ketolan kirjoittaman nimikappaleen sanat ”Kaikki tuuleen häviää, vain rakkautemme jää” kiteyttää levyn sanoman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.