Jore Marjaranta: VI

Jore Marjaranta

VI

Exogenic Music Group

Arvio: 2/5

Osa muistanee kemijärveläislähtöisen Jore Marjarannan Salatut elämät -sarjan tunnusmusiikin tulkitsijana, toiset Ville Pusan Ingen vinner -hitin suomeksi esittäjänä. Ja varmasti joku myös yhtenä 2000-luvun tylyimmistä levyarvioista Värit-albuminsa tiimoilta saaneena laulaja-lauluntekijänä.

Näiden merkkipaalujen ohella Marjaranta on muhitellut rauhassa soittolistaystävällistä ja keskeisimmin hieman varttuneempaan makuhermoon sopivaa poppiaan jo kuuden pitkäsoiton edestä.

Miehen viiteen aiempaan levyyn ei kuitenkaan paljoa viittailla modernin suomalaisen kevyen musiikin kaanonista puhuttaessa. Eikä voi sanoa, että kompaktisti nimetty uutukainen VI tulisi muuttamaan asetelmaa.

Mutta eipä tarvitsekaan. Marjarannan tuotantoa ei nimittäin kannata edes lähestyä, jos kaipaa musiikiltaan hiventäkään kompleksisuutta, jännitteitä tai yllätyksiä. Jos taas näitä haluaa vältellä, aletaan olla todellisen helmen äärellä.

Albumin mairean hyväntahtoinen, vähän höntti peruspoljento ottaa paikkansa eräänlaisena soivana somiste-esineenä, joka tuoksukynttilän tavoin täyttää tilan kuin tilan. Saavutuksensa sekin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.