Jorma Uotinen luovutti kultaisen saappaan seuraavalle – Kuopio Tanssii ja Soi 50. kerran

50. Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuma päättyi eilen Tero Saarinen Companyn ja Helsingin barokkiorkesterin Third Practice -teokseen. Vuoden 2019 festivaalin viimeisen esityksen myötä päättyi myös Jorma Uotisen lähes 20 vuotta kestänyt taiteellisen johtajan työ.

Virtuoosille omistetussa Au Revour Jorma U. -gaalassa viime lauantaina työtä symboloivan kultaisen saappaan otti vastaan uusi taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku, joka myös tanssi mukana päätösnumerossa.

– Kaikki teokset ja ryhmät ovat täyttäneet ne taiteelliset odotukset, jotka olen niille asettanut. Teokset olivat todella vahvasti kiinni tässä päivässä. Minua puhuttelee entisenä tanssijana myös se huikea osaaminen taito ja virtuositeetti, jota saimme nähdä. Kaikki teokset ovat olleet omassa genressään äärimmäisen väkeviä. Riemullista tänä vuonna oli se, että meillä oli yhteensä kolme gaalaa ja kolme täyttä salia, se tuottaa suurta mielihyvää taiteelliselle johtajalle. Kaikkein palkitsevinta on nähdä tyytyväisen yleisön poistuvan salista. Olen kiitollisena näistä vuosista, summasi Uotinen gaalan päätteeksi.

 

Kuopio Tanssii ja Soin avajaistilaisuus Kuopion torilla 12.6. keräsi paikalle tuhatmäärin katsojia. Illemmalla festivaalin avasivat Sydney Dance Company, Rafael Bonachelan koreografialla ab [Intra] ja Hofesh Shechter Companyn Grand Finalella. Viikko jatkui juhlagaalojen sekä Compagnie Pál Frenákin ohjelmistolla. Lisäksi nähtiin Zoltán Grecsón ja Beatrix Simkón duo #Orpheus#Eurydice, Balettioppilaitoksen esitys, Poikien tanssileirin päätösesitys sekä Kuopion konservatorion näytös.

Viikon kestäneen festivaalin teoksina nähtiin paljon aikamme arvoja ja niiden muutoksia peilaavia teoksia. Useissa teoksissa käsiteltiin myös elämän ja ihmisyyden kipupisteitä.

Seuraava Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 10.–16.6.2020.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .