Joss Stone - LP1

JOSS STONE

LP1

Stoned
Englantilainen Joss Stone kuuluu 2000-luvun suurimpiin laulajasensaatioihin, joka debyyttilevyllään The Soul Sessions (2003) coveroi vaivattomasti Aretha Franklinia ja The Isley Brothersia. Kaksi seuraavaa levyä olivat Stonen tumman äänen sekä säveltäjien mahtipontisuuden ansiosta modernin soulin viihdyttäviä klassikoita. Neljäs Colour Me Free! (2009) ei sisältänyt enää radiosoittoon sopivia hittejä, mutta Joss Stone tuntui löytäneen tulkintaansa juurevamman tyylin.

Uusi LP1 alkaa folk-kitaroin rämpsähtävällä Newborn-kappaleella. Tyyli on perusteltu ja varma, koska kappaleen kirjoittamiseen ja levyn tuottamiseen osallistunut Eurythmics-ukko Dave Stewart on julkaissut hiljattain oman folk-levynsä. Stewart on yksi levyn neljästä kitaristista, jotka kiihdyttävät levyä kohti rockia.

LP1-levyn tunnelma on intiimi. Se ei tarkoita pelkästään hiljaista hissuttelua, vaan laulu ja kitarasoolot räjähtävät tarpeen tullen villeiksi kuin parhaissa jameissa. Paremmin kuin kappaleiden tarttuvat sävellykset, älppäriltä jää mieleen Joss Stonen läsnäolo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.