Joutsalainen taidekeskus Haihatus lopettaa – kiinteistöt myyntiin lähiaikoina

Tänä kesänä 20-vuotisjuhlavuottaan viettänyt taidekeskus Haihatus sulkee ovensa syksyn näyttelyiden jälkeen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

– Haihatuksen toiminta tässä muodossa ja näillä voimilla päättyy. Ei toki yhtäkkisesti tai kuin seinään, kerrotaan Haihatuksen Facebook-sivulle kirjoitetussa päivityksessä.

Taidekeskus sai alkunsa 20 vuotta sitten Hartolassa Merja Metsäsen ja Raimo Auvisen toimesta. Taiteilijapariskunta muutti Joutsaan vuosituhannen alussa. Haihatuksen jatkumiseen ovat vaikuttaneet Metsäsen menehtyminen viime vuoden lopulla ja Auvisen tänä kesänä.

Haihatuksen taustalla toiminut kulttuuriyhdistys Haihatuksen Henki ry etsi taidekeskukselle jatkajaa jo heinäkuun puolella. Sisarukset Anni ja Ellinoora Knuutila sekä Jenni Sarolahti ovat olleet vastuussa keskuksen pyörittämisestä vapaaehtoisten kanssa. Ydinporukkaan kuuluu 4–5 henkeä, jonka lisäksi aktiivisia talkoolaisia on viidestä kymmeneen.

Haihatuksen Henki ry toivoi heinäkuussa, että taidekeskuksen ostaisi sellainen toimija, jonka johdossa toiminta voisi vielä jatkua.

– Paikka vaatisi vetäjän, joka olisi paikanpäällä. Meistä sisaruksista osa tekee tätä Helsingistä asti, Sarolahti kertoi Keskisuomalaiselle.

Toiminnan päättymispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta syyskuun näyttelyt aiotaan vielä järjestää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .