Joutsan taidetila Haihatus etsii uutta jatkajaa

20 vuotta toimineen Joutsan Haihatuksen toiminta on taitekohdassa. Perustajiensa Merja Metsäsen ja Raimo Auvisen jälkeen toimintaa ovat jatkaneet sisarukset Anni ja Ellinoora Knuutila ja Jenni Sarolahti. Nyt kulttuuriyhdistys Haihatuksen Henki ry etsii paikalle uutta vetäjää.

– Me olemme avoimia kaikille ideoille, Anni Auvinen sanoo.

Sarolahti kertoo, että ajatuksena on saada residenssille tai näyttelytoiminnalle tai molemmille ja ehkäpä vielä pihapiirin kolmannellekin rakennukselle uusi omistaja.

– Meillä on tässä hieno paketti ja mukana paljon vapaaehtoisia, mutta resurssit eivät riitä tällaisessa muodossa toiminnan jatkamiseen, Auvinen sanoo.

Nykyään Haihatusta pyörittävässä ydinporukassa on 4–5 henkeä, jonka lisäksi aktiivisia talkoolaisia on viidestä kymmeneen.

– Paikka vaatisi vetäjän joka olisi paikanpäällä. Meistä sisaruksista osa tekee tätä Helsingistä asti, Sarolahti sanoo.

Tilan jatkoa käsitellään seuraavassa Haihatuksen hengen kokouksessa, jonka jälkeen toiminnan jatkajasta tehtäneen avoin haku. Ajatuksena on, että kannatusyhdistys voi jatkaa toiminnassa mukana tulevaisuudessakin, mutta sekään ei ole poissuljettua, että yhdistys lakkautettaisiin ja toiminta jatkuisi täysin toisenlaisena tulevaisuudessa.

Toimintaa pitkään vetänyt Metsänen menehtyi viime vuoden marraskuussa. Raimo Auvinen puolestaan jäi viime vuonna eläkkeelle Haihatuksen hengestä. Haihatuksessa toteutetaan nykyisessä muodossa vielä ainakin kaksi näyttelyä tulevana syksynä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .