Juha Kulmala sai Tanssiva karhu -runopalkinnon

Yleisradion runopalkinto Tanssiva karhu on myönnetty runoilija Juha Kulmalalle Kajaanin Runoviikolla. Kulmalan Pompeijin iloiset päivät -teoksessa karheiden ja puheenomaisten runojen kuvasto vyöryy häkellyttävän massiivisena mutta hedelmällisenä, raati kiittelee. Raadin mukaan tekijä kehittää omalakisesti turkulaisen beat-runouden perinnettä.

Teos palkittiin raadissa yksimielisesti. Palkinnon arvo on 3 500 euroa.

Kajaanin Runoviikolla juhlitaan Aulikki Oksasen uraa. Heinäkuussa 70 vuotta täyttävä Oksanen on Runoviikon Suven runoilija. Oksasen mittavaa tuotantoa kuullaan niin lausuttuna kuin laulettunakin.

Syntymäpäivän kunniaksi ilmestyy valikoima hänen runojaan kuudelta vuosikymmeneltä. Helise, taivas! -teoksessa on mukana myös uusien, aiemmin julkaisemattomien runojen osasto.

Kääntäjäkarhun sai Eeva Parkin toimittama runoantologia 8+8. Teoksessa suomalaiset runoilijat esiintyvät viron kielellä ja virolaiset suomen kielellä. Kääntäjäkarhun sai ensimmäistä kertaa antologia, jossa on monta runoilijaa ja kääntäjää. Palkinnon arvo on 1 000 euroa. Tanssiva karhu -palkinto jaettiin 20. kerran.

Kajaanin Runoviikko on Suomen suurin runotapahtuma. Kajaanissa juhlitaan suomalaista runoutta viitenä päivänä sekä sanoin että sävelin.

Runoviikko päättyy sunnuntaina. Tapahtumaan odotetaan saapuvan noin 8 000 kävijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.