Jukka Poika - Kylmästä lämpimään

JUKKA POIKA
Kylmästä lämpimään

Suomen Musiikki
Jukka Poika on tehnyt liudan reggaelevyjä eri kokoonpanoissa, alkaen vuodesta 1999 ja iskelmääkin sivuten. Artistin uusin albumi Kylmästä lämpimään on perusreggaen ruumiillistuma ja monin tavoin samankaltainen kuin Soul Captain Bandin aikainen tuotanto vuosituhannen vaihteessa. Tuolloin suomeksi laulettu reggae runsaan ja notkean bändin säestämänä oli tuoretta ja säväyttävää. Sittemmin moni on pistänyt paremmaksi.

Nyt Jukka Pojan paluu entiseen herättää lähinnä nostalgiafiiliksen. Hienoa silti, että mukana on jälleen koko bändi torvineen. Edelliseen reggaelevyyn Äänipää (2008) verrattuna se on askel oikeaan suuntaan.

Alati toistuvat komppikliseet riipivät korvia. Vain tempo vaihtuu. Jukka Pojan aiemmasta musiikista tallella on rikkumaton lämpöisyys, joka pohjoisen kesässäkin maistuu äitelältä.

Onni toki, jos avioero ei ole ajanut miestä kuilun partaalle, mutta isompi temperamentin räiske voisi tuoda elämää lauluun. Biisissä Ikirouta sanaillaan sentään vähän pistävämmin: en kaipaa sun ikiroutaa/en tarvii sun napajäätä/se on liian viileetä elämää. Parhaiten soundit ovat kohdallaan sinkussa Mielihyvää.