Jukka Poika - Yhdestä puusta

Suomen Musiikki

Viime keväänä julkaistu Silkkii-biisi nosti reggae-artisti Jukka Pojan maamme fanitetuimpien artistien joukkoon. On todennäköistä, että Silkkii lunastaa paikkansa yhtenä 2000-luvun alun tärkeimpänä rakkauslauluna. Yhdestä puusta -levyllä Silkkii on saanut seurakseen 11 muuta vastustamatonta kappaletta.

Jukka Poika on kehittynyt artistina suoraselkäisempään suuntaan. Tyyli on edelleen lunki, mutta naiivi höpö-tys on vaihtunut puhuttelevampaan maailmanparan-nukseen ja iloon. Parhaiten hän onnistuu kappaleissa, joissa tarjotaan vaihtoehtoja syrjäytymisvaarassa oleville. Mun skidit -biisissä artisti esittelee itsensä isänä.

Jukka Poika on puhunut julkisesti huumeiden käytön lopettamisesta. Levyn perusteella voi sanoa, että kukka on vaihtunut kukkahattuun. Sormen heristämisen sijaan Jukka Pojan elämänohjeissa on kuitenkin aitoa välittämistä.

Yhtenäiseen levyyn kontrastia tuo Siideripissis. Se nostaa korviin samanlaisen punan kuin Jenni Vartiaisen Nettiin. Häpeilemättömän sunshinereggaen hittipotentiaalia nolous ei tietenkään vähennä.

Suuren kiitoksen ansaitsevat Tommi Tikkanen ja Sound Explosion Band, joiden ansiosta levyllä soi laadukas ja monipuolinen reggae.

Aapo Siippainen

Jukka Poika tänään Himos Areenalla.