Juoppohullun päiväkirja palaa näyttämölle

Juha Vuorisen hittiromaanin Juoppohullun päiväkirjan ilmestymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Helsinkiläinen Eriteatteri tuo juhlan kunniaksi teoksen teatterisovituksen uudelleen näyttämölle. Ensi-ilta on lauantaina Kulttuuritalon Alppisalissa. Näytelmää esitetään 25 kertaa, viimeinen esitys on 16. helmikuuta.

Vauhdikkaan ja musiikkipitoisen esityksen on dramatisoinut ja ohjannut teatterin taiteellinen johtaja Jerker Polso. Rooleissa nähdään Karo Lauronen ja Mikko Ahtiainen. Näytelmän kantaesitys oli 12. huhtikuuta viime vuonna.

Gigi Pekkala on rakentanut lavastuksen nyt kokonaan uusiksi näyttämön kokoiseksi huoneeksi. Sisältö on pysynyt pääasiassa samana. Tarina seuraa päiväkirjamaisesti Juha Berg -nimisen päähenkilön kohellusta alkoholin parissa.

- Juha Berg on suomalaisen miehen alter ego, hän on surullisen hahmon ritari, mutta myös selviytyjä, Polso luonnehti kantaesityksen alla.

- Kirjan päähenkilöön on helppo samaistua, koska hän on täysin väärin ymmärretty - aivan kuten useimmat meistä, Polso nauraa.

Juoppohullun päiväkirja on tällä hetkellä neliosaisen kulttisarjan ensimmäinen osa. Aluksi Vuorinen kirjoitti päiväkirjaa vain nettiin, jossa se saavutti valtaisan suosion. Nykyisin Vuorinen julkaisee kirjansa omakustanteina yrityksensä Diktaattori Oy:n kautta.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.